LANA tollából- Cicás koszorú


Egyéb / szerda, április 18th, 2018
.ads_top_disp{}
.ads_top_corner_disp{ float:left; margin:0px 10px 10px 0px; }
.ads_first_p_disp{}
.ads_bottom_disp{}

Egy rendhagyó bejegyzést olvashattok most, mivel sem kötés, sem horgolás nem szerepel benne, de azért a „DIY” itt is megjelenik: kézzel készített tavaszi koszorú, ajtó- vagy ablakdísz, cicákkal, virágokkal, masnikkal.

Az ihlet és a modell leírás az Ötletbazár magazin 2017/1 számában jelent meg, mint címlapmodell.

Alapként egy 26 cm átmérőjű hungarocell koszorút használtam, amit 4 cm széles, 10 m hosszú ajándékszalaggal tekertem körbe. Lukrécia és Szerénke a mintaíven található test és farok minta felhasználásával készült, amit igény szerinti méretre nagyítsunk fel (mivel a visszáján varrjuk össze, a nyak és a farok keskenyebb részei a színére fordításnál okozhatnak némi nehézséget, ha túl kis méretben készítjük). Kitöméshez vattát használtam, nem kell túl keményre tömni a figurákat (ha később gyermekjátéknak szánjuk, akkor használhatunk poliészter töltőanyagot is).

 

 


A keménypapír virágokhoz szintén találhatunk a mintaíven sablont, de tetszőleges formát is rajzolhatunk helyette, vagy helyettesíthetjük akár masnikkal. A virágok közepét egy-egy cica formájú, lézerrel vágott fa gombbal díszítettem, amelyeken keresztül egyúttal a koszorúra varrtam a virágokat. A cicák orra a papír maradéka, míg szemet alkoholos filccel rajzoltam.

 

Gombostűvel is rátűzhetjük a cicákat a koszorúra, az alját pedig masnival díszítsük, amely egyben el is takarja a szalag végét és a cicák alját. Ha olyan anyagból készítjük a masnit, amelyik csak egyik oldalán mintás, akkor hajtogatnunk kell, és több darabból összetűzni.


Ezzel a bejegyzéssel egyúttal el is köszönök, nagyon szépen köszönöm a figyelmet és a lájkokat, hozzászólásokat, remélem, hogy sok hasznos ötletet, tippet, inspirációt találtatok a blogon, és további jó kézimunkázást kívánok mindenkinek!

LANA

The post LANA tollából- Cicás koszorú appeared first on Kreativkezimunka.hu.

Forrás