Lana tollából – Háromszínű pulóver hullám-mintával


Egyéb / csütörtök, március 1st, 2018
.ads_top_disp{}
.ads_top_corner_disp{ float:left; margin:0px 10px 10px 0px; }
.ads_first_p_disp{}
.ads_bottom_disp{}

hullámmintás pulóver

Hullám-minta kötése

Íme egy újabb tavaszváró modell, mely vidám színösszeállításával rögtön jó kedvre derít – elkészítése korántsem bonyolult, a színek váltakozása miatt pedig még gyorsabbnak tűnik a kötés!

Fazonja is nagyon egyszerű, mind az eleje és háta, mind az ujjak téglalap alakúak – a hullám-minta miatt ez praktikus. Én baby akril fonalat használtam hozzá, ami által nemcsak a fazonja lezser, de az esése is könnyed, még kényelmesebbé téve a viselését. 10-10 dkg kellett mindhárom színből (melyeket természetesen ízlésünk szerint választhatunk ki), 4-es kötőtűvel dolgozva 52 cm hosszú és 40 cm bőségű lett az elkészült pulóver, háromnegyedes ujjakkal (43 cm hosszú).

A hullám-minta mintaegysége 17 szem széles és 10 sor magas. Az első 4 sorban lustakötéssel kötünk, majd a következő 3 színe sorban: 3-szor 2 szemet simán összekötünk, 5-ször 1 ráhajtás-1 sima, még 1 ráhajtás, majd 3-szor 2 szemet áthúzva összekötünk. A visszája sorokban fedetten kötünk, a ráhajtásokat fordítottan.

Az egymás fölé kerülő összekötések alakítják ki a hullám mintát, mely a lustakötéses sorokban mutatkozik meg a leglátványosabban.

hullámminta

Nyakkivágás készítése

Nyakkivágást is készítettem (bár elképzelhető anélkül is): az elején az utolsó mintaegységet már csak a vállrész felett kötöttem. Az összeállítás után a biztonság kedvéért a nyakát egy sor rövidpálcával körbehorgoltam, hiszen a T-ujjak beillesztést követően kicsit lehúzzák a vállakat.

A színeket természetesen ízlés szerint választhatjuk meg, két színből is remekül mutat.

The post Lana tollából – Háromszínű pulóver hullám-mintával appeared first on Kreativkezimunka.hu.

Forrás