Lana tollából – Piros pulóver V-kivágással


Egyéb / szerda, február 28th, 2018
.ads_top_disp{}
.ads_top_corner_disp{ float:left; margin:0px 10px 10px 0px; }
.ads_first_p_disp{}
.ads_bottom_disp{}

kötött női pulóver

Az élénk színek mindig felpezsdítik a kedvünket, főleg télen – ez a piros pulóver ideális tavaszváró, hiszen merinói gyapjú alapanyagának melegsége elkél még a hűvös márciusi napokban is.

Vonalvezetése egyszerű, letisztult, akárcsak a mintája, melybe a V-kivágás kialakítása visz egy kis csavart, szó szerint.
Kb. 50 dkg vékony merinói gyapjú fonalat használtam hozzá (pl. Merino Extrafine 170), a passzékhoz 3-as, a többi részhez 3,5-ös kötőtűt, valamint segédtűt. A kész pulóver 58 cm hosszú és 40 cm bőségű.

A passzéminta 2 fordított és 1 csavart sima szem váltakozása, melyet a visszáján csavart fordítottként kötünk. Ezt követően a minta annyiban változik, hogy a csavart sima szemet a színe sorban nem kötjük le, hanem csak a szem hátsó részébe öltve, csavart simán átemeljük, és a visszáján kötjük csak le, csavart fordítottan.

bordás minta

Bordás minta

A V kivágás mellett a bordás mintát jobbra és balra döntöttem, a következők szerint. A V kivágás középső szemének leláncolását követően 2 soronként 1-1 szemet fogyasztottam, a jobb oldali vállrészen pedig a sima szemet segédtűn a munka elé tettem, 1 fordított, majd a szemet lekötés nélkül emeltem át a jobb tűre. A bal oldalon pedig a sima szem előtti fordítottat segédtűn a munka mögé helyeztem, a sima szemet átemeltem, majd fordítottan lekötöttem a segédtű szemét. Így végig megmarad a 2 fordított-1 átemelt szem váltakozása, azonban jobbra és balra dőlve.

nyakkivágás kötése

Nyakkivágás kötése

Az elejét és a hátát 121 szemre kötöttem, 16 sor passzéval, a karöltőnek összesen 6 szemet fogyasztva. Az ujjakat 55 szemről kezdve, szintén 16 sor passzéval, majd 4 soronként 21-21 szemet szaporítottam. A nyakkivágás körül is a passzémintával dolgoztam, a V csúcsában a szemeket néhány sor után 3-asával össze kell kötni, hogy megmaradjon a V-alak.

Fehér, kihajtott gallérú blúzzal kiváló irodai viselet!

The post Lana tollából – Piros pulóver V-kivágással appeared first on Kreativkezimunka.hu.

Forrás